Stichting Slavakto

Fokkerstraat 2
3830 AD Leusden

Vakwedstrijden

Tijdens Slavakto 2018 hebben er als vanouds weer de vakwedstrijden plaatsgevonden én zal er uit alle inzendingen een algemeen kampioen worden gekozen. Ook vinden de uitreikingen van de KNS-vakwedstrijden - 'De Lekkerste Bal Gehakt' en 'Het Perfecte Pekelvlees' - tijdens de Slavakto plaats.

Naast de vertrouwde vakwedstrijden vindt er dit jaar ook de verkiezing 'Leukste slagerij van Nederland' plaats. Een verkiezing die gericht is op de slagerij en het team van medewerkers.

Wist u dat?

Er zijn dit jaar 1914 producten zijn ingestuurd voor de keuringen van de Slavakto vakwedstrijden. Er hebben 270 slagerijen meegedaan en 362 personen. Ruim 30% van de inzendingen heeft de bekroning Goud met Ster ontvangen en 43% de bekroning Goud.

Uitslagen 2018

Hieronder vindt u in een samengesteld PDF-document de uitslagen van de vakwedstrijden van Slavakto 2018.

Algemeen kampioenen

Algemeen Nederlands Kampioen
Nathan Burggraaf, Culemborg

Algemeen Jongeren Kampioen
Carst-Jan van de Wetering, Wanneperveen

Provincie kampioenen

  • Provincie kampioen Groningen - Henk Boersma, Grijpskerk
  • Provincie kampioen Friesland - Blom's slagerij, Workum
  • Provincie kampioen Drenthe - Lantinga slagerij, Meppel
  • Provincie kampioen Flevoland - Slagerij Verhoef, Almere
  • Provincie kampioen Overijsel - Slagerij Lantinga, Wanneperveen
  • Provincie kampioen Gelderland - Keurslagerij Burggraaf, Culemborg
  • Provincie kampioen Utrecht - Keurslagerij Bas Ultee, Oudewater
  • Provincie kampioen Noord-Holland - Keurslagerij Hans Halman, Den Helder
  • Provincie kampioen Zuid-Holland - Keurslagerij van der Meer, Roelofarendsveen
  • Provincie kampioen Zeeland - Keurslagerij Cees Mol, Goes
  • Provincie kampioen Noord-Brabant - van Roessel slagerij, Waalwijk
  • Provincie kampioen Limburg - Erik Pinckaers, Eijsden

Rubriekskampioenen Senioren

Rubriekskampioen Senioren - Rubriek A
A1 - Gedroogde en/of gerookte rauwe vleeswaren - Limburgse plaatham
Eric Pinckaers, Eijsden
            
A2 - Gekookte, gegrilde en/of gebraden vleeswaren - Winterrollade
Peter Tap, Ameide
            
A3 - Gekookte worstsoorten - Gekookte worst -
Nathan Burggraaf, Culemborg
            
A3P - Paardenworst / Chris de Keijzer bokaal - Paardenworst klassiek
Han Janmaat, Hilversum
            
A4 - Rookworst - Rookworst fijn
Pim Willemsen, Arnhem
            
A5 - Verduurzaamde worstsoorten - Boerenmetworst
Nathan Burggraaf, Culemborg
            
A6 - Leverworst- en bloedworstsoorten - Tongeworst
Gerard de Nooij, Loosdrecht
            
A7 - Grillproduct - Spare rib
Rinie Schreurs, Roermond
            
A8 - Specialiteiten en paté's - Terrine Belle de Boskoop
E. Pinkaers, Eijsden
            
Rubriekskampioen Senioren - Rubriek B         
B1 - Soepen - Bospaddestoelensoep met Truffel
Ruud Burger, Hoogkarspel
            
B2 - Snacks - Hapjes assorti
Wim Koelewijn, Huizen
            
B3 - Salades - Kip Advocado salade
Slagerij van de Ven, Vlijmen
            
B4 - Ovenschotels, maaltijden en maaltijdcomponenten - Smikkeltaartje
Keurslagerij Dijkstra, Naarden

Rubriekskampioenen Jongeren

A1 - Gedroogde en/of gerookte rauwe vleeswaren - Runderrookvlees
Jasper de Vries, Marum
            
A2 - niet uitgereikt geen 100 punten        
            
A3 - Gekookte worstsoorten - Gekookte worst
Janneke Meijer, Bergambacht
                 
A4 - Rookworst - Rookworst
Daan van Veldhuizen, Arnhem
            
A5 - Verduurzaamde worstsoorten - Droge worst Venkel
Bram Rougoor, Diepenheim
            
A6 - Leverworst- en bloedworstsoorten - Leverworst
Daan van Polanen, Valkenburg
            
A7 - Grillproduct - Zeeuw spek
Cheyenne de Groot, Houten
            
A8 - Specialiteiten en paté's - Cranberrie Pate
Carst-jan van de Wetering, Wanneperveen
                      
B2 - Snacks - Sushi van de slager
Niels Visschedijk, Hengelo
            
B3 - Salades - Huzaren salade
Bram Rougoor, Diepenheim
            
B4 - Ovenschotels, maaltijden en maaltijdcomponenten - Grootmoeders Ovenschotel
Hendrik Schurer, Koudum

Prijsuitreiking KNS-vakwedstrijden

Ook hebben de prijsuitreiking voor KNS-vakwedstrijden Lekkerste Bal Gehakt van Nederland en Het Perfecte Pekelvlees tijdens de Slavakto plaatsgevonden.
De Lekkerste Bal Gehakt 2018 is gewonnen door Keurslagerij Marco van Strien uit ‘s Gravenmoer en Het Perfecte Pekelvlees is gewonnen door Keurslagerij Jos Smal uit Blokker.

Lekkerste Balgehakt

Dit jaar wordt wederom de winnaar van de Lekkerste Balgehakt bekend gemaakt tijdens de Slavakto. Dit is een jaarlijks terugkerende wedstrijd georganiseerd door de KNS. Op twee locatie op de beurs worden de producten van de vakwedstrijden gepresenteerd. Een gegarandeerde publiekstrekker tijdens het event, want iedereen wil zien wie er gewonnen heeft.

Strijd om Het Perfecte Pekelvlees

Pekelvlees, bijna vergeten als vleeswaren, maar een echt authentiek Nederlands product dat zeker de aandacht verdient. De KNS is ingegaan op de oproep van Felix Wilbrink in De Telegraaf om hiervoor een wedstrijd te organiseren.

Terugblik 2015

Tijdens Slavakto (Vlees) 2015 zijn er ruim 6.000 slagers, bedrijven en geïnteresseerden aanwezig geweest en volop prijzen uitgereilkt. Hieronder de vindt u de winnaars van de vakwedstrijden uit 2015.

De winnaars van Slavakto 2015

Hieronder de vindt u de winnaars van de vakwedstrijden uit 2015 in de verschillende categorieën.

Lekkerste Gehaktbal:
Keurslager Van Hest, Goirle

Lekkerste gehaktvariant:
Slagerij Beerens, Eindhoven

Internationaal juniorenkampioen
Gerrit Jan van de Weg, Oosterwolde

Algemeen Nationaal Kampioen
Dennis van Dun, Waalwijk

International Young Butchers’ competition
 Zwitserland met Claudia Jaun en Luzia Mathys

Stichting Slavakto

Fokkerstraat 2
3830 AD Leusden